Thuis Fitness: Wat Heb Je Nodig Voor Je Eigen Sportschool

Gepubliceerd nov. 03, 21
6 min read

Loopband Aanbieding Kopen?

Waarom sporten vanuit huis? Er zijn allerlei redenen te bedenken om vanuit huis te sporten. Sporten is natuurlijk sowieso goed voor je gezondheid en ideaal wanneer je wilt afvallen. Je kunt uiteraard naar een sportschool gaan, maar niet iedereen vindt dat even prettig. Misschien voel je je niet op je gemak, maar het kan ook zijn dat de locatie of openingstijden onhandig zijn voor je.

Hoe kun je goed thuis sporten? Tegenwoordig zijn er talloze manieren om goed vanuit huis te sporten. Het is vooral belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert en goed let op eventuele blessures. Hierbij kun je bijvoorbeeld instructievideo's op You, Tube gebruiken. Zo leer je hoe je oefeningen goed uit moet voeren en hoe je houding moet zijn.

  • Beste loopband 2021
  • Beste hometrainer 2021
  • Beste crosstrainer 2021
  • Beste roeitrainer 2021

Wat heb je nodig voor je eigen sportschool? Het is helemaal niet nodig om dure apparaten te kopen, zoals crosstrainers en roeitrainers - beste loopband. Al kun je natuurlijk altijd dit soort spullen aanschaffen als je daar graag gebruik van wilt maken. Toch is het waarschijnlijk een fijne gedachte dat een eigen sportschool lang niet zo duur hoeft te zijn als sommige mensen beweren.

Loopband Voor Thuis

Thuis Fitness: Wat Heb Je Nodig Voor Je Eigen SportschoolHoe Creëer Je De Perfecte Thuis Fitness Ruimte?

Deze spullen zijn niet groot en daardoor gemakkelijk op te bergen. Zo kun je zelfs van je woonkamer een sportschool maken (roeitrainers). Dumbbells Dumbbells zijn ook wel handgewichten en zijn ideaal om te gebruiken voor talloze oefeningen. Het beste kun je verschillende gewichten hebben, bijvoorbeeld 0,5 kg, 1 kg, 2 kg en 4 kg.

Geen dumbbells? Een flesje vullen met zand kan ook helpen! Sportmatje Heel belangrijk is een sportmatje, zodat je lekker op de grond ligt voor de grondoefeningen. Dit soort fitnessmatten heb je in allerlei kleuren en diktes en bieden genoeg ondersteuning voor je lichaam. Stepper Een stepper, ook wel step genoemd, kan geweldig zijn voor allerlei oefeningen.

Een stepper kan daarnaast een handig opstapje zijn voor hoge kastjes of tijdens het zemen van de ramen. Push up bars Push up bars maken het doen van push ups net iets makkelijker en comfortabeler. Ook voorkom je hier blessures mee. Push up bars zijn geen echte noodzaak, maar kunnen wel onwijs handig zijn dus.

Loopband Voor In Huis

Je pompt ze op en kunt er vervolgens op liggen voor allerlei oefeningen. Denk hierbij aan buikspieroefeningen of balansoefeningen. Er zijn ook nog andere ballen, deze zijn klein en zwaar en kunnen juist weer gebruikt worden voor krachttraining en het opbouwen van je spieren. Andere accessoires Er zijn nog talloze andere accessoires.

Zoek vooral spullen uit waarvan jij denkt dat je ze daadwerkelijk gebruikt en waar je baat bij hebt. Zoek vooral apparatuur of accessoires die jou persoonlijk kunnen helpen. roeitrainer voor thuis. Kies dus iets dat je leuk vindt om te doen, dat maakt het al veel makkelijker het vol te houden. Lees verder .

zeljkosantrac, Getty Images Er zijn dagen dat het je gewoonweg niet gaat lukken om naar de gym te gaan. Bij slecht weer of weinig tijd is het makkelijker om thuis te trainen. Dat je geen fitnessapparatuur in de schuur hebt staan, maakt niks uit. Er slingeren namelijk genoeg spullen rond in je huis om een pittige workout mee te creëren.

Beste Crosstrainers

Fietsbanden oppompen is een uitstekende manier om je triceps te trainen. Ja, je moet er misschien een aantal banden voor laten leeglopen, maar daag jezelf uit door te zien hoe snel je dit 4 keer kan. Plaats twee voeten op de pomp voor meer stabiliteit en gebruik je core en armen om de band op te pompen.

Lekker in bed blijven, het kan gewoon een onderdeel van je work-out zijn. Door je matras als ondergrond voor oefeningen te nemen train je namelijk goed je balans. Ga staan en doe oefeningen als squats, lunges, gluten bridges en mountain climbers. Je zult merken dat het een hele andere ervaring is dan op een normale ondergrond.Als er iets is wat iedere atleet wel in huis heeft, is het wel een wasmand vol stinkende sportkleding. hometrainer voor in huis. Gebruik het in je voordeel en neem die volle wasmand om te deadliften. Begin door met lichte kniebuiging te gaan staan. Duw je heupen naar achteren en naar beneden en pak de mand.

14 Manieren Om Thuis Een Homegym In Te Richten

Ook leuk is een walking plank, waarbij je voeten op de handdoeken automatisch achter je aan schuiven. Wissel verschillende oefeningen af en creëer killer abs door middel van een simpele handdoek. Door de vloer te vegen ben je actief bezig, maar je kunt een stuk effectiever trainen met een bezemsteel (best geteste crosstrainer).

Een Home Gym Maken: De Beste Spullen & TipsLoopbanden Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Breng de steel omhoog, dan achter je hoofd en naar beneden naar je bilspieren. Om je schuine buikspieren te activeren breng je ene arm naar voren en de ander naar achter. Zo draai je het bovenlichaam in. Doe dat aan beide kanten en breng de bezem dan weer terug naar voren.

Beste CrosstrainerEen Fitnessruimte Inrichten Bij Je Thuis? Laat Je Inspireren!

Gewichtsvesten zijn mooie tools om jezelf uit te dagen, maar hier in investeren is niet nodig. Je hebt namelijk een rugzak. Vul die met wat blikken soep, flessen water of boeken en ga aan de slag. Ga voor een klein stukje rennen, een wandeling of een paar sprints. Het meeslepen van het extra gewicht in de rugzak maakt je sterker.

Waarom Met Een Lichte Hellingshoek Hardlopen

Een andere tip is om je rugzak even op de weegschaal te zetten, op die manier weet je met hoeveel kilo je traint. De kettlebell is een populair hulpmiddel om armen te trainen. Nu kun je deze uitstekend vervangen door een fles wasmiddel. Of wasverzachter het maakt niet uit, zolang de fles maar een handvat heeft.

Klinkt logisch, maar dit wordt nog wel eens vergeten: denk er aan om de dop goed dicht te draaien. Kinderen zijn voor deze oefening uitermate geschikt, maar heb je die niet dan werkt een ander zwaar voorwerp ook - loopbanden. Neem een plankhouding aan en zet het kind hierbij op je rug.

Ben jij iemand die liever thuis traint in plaats van in een grote drukke sportschool? Wil je graag aan je fysiek werken, maar heb je momenteel geen tijd of weinig budget om te trainen in de gym? Wat de reden ook mag zijn, maak je geen zorgen want ook met thuis fitness oefeningen kun je voldoende progressie boeken en je zuurverdiende spiermassa onderhouden (loopband voor in huis).

Best Geteste Crosstrainers

Met de juiste middelen en een goede uitvoering van de thuis fitness oefeningen – die ik hieronder uitvoerig zal beschrijven – kan spiergroei worden bewerkstelligd. Lees dan snel verder. 10 Thuis Fitness Oefeningen voor Optimale Spiergroei + 5 Tips Waarom zijn (zonder een dumbbell te hebben aangeraakt) Welke zorgt voor snellere De die je kunt doen Wat het is om te trainen (doe jij het goed?) En nog veel en veel meer.

Trainen Met Je Eigen lichaamsgewicht Veel kampioen bodybuilders ontdekten hun passie voor het ijzer pas toen ze thuis op hun zolder of in de kelder ongedwongen aan gewichten stonden te trekken. Met behulp van je eigen lichaamsgewicht, een zelf gebouwde home gym en een setje roestende dumbbells ben je in staat om de meeste basis oefeningen thuis uit te voeren.

Meer van Snel afvallen

Navigation

Home

Latest Posts

Is Het Keto Dieet Nieuw?

Published Mar 03, 23
7 min read

Personal Training; Sporten Met Een Coach

Published Jan 16, 23
4 min read